Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend

Újbuda   |   2018, augusztus 31 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 3-tól, a 2018/19-es iskolai tanév első napjától a fővárosi közösségi közlekedési járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak, a BKK további járatsűrítést vezet be a 4-es metró és a 2-es villamos vonalán. Több fontos felújítási munka, építkezés miatti korlátozás is véget ér: újra a teljes vonalán jár majd az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos, befejeződnek a munkák a BAH-csomópontnál.

Szeptember 3-tól a tanítási időszakban érvényes menetrendi indulásokat kell figyelni. Ez általánosan a tanszüneti menetrendnél gyakoribb járatindulást jelent, azonban a BKK két forgalmas fővárosi vonalon további járatsűrítést alkalmaz. A megnövekedő utazási igényekhez igazodva az M4-es metró a munkanapi reggeli és délutáni csúcsidőszakban, a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul.

Az iskolai nyári szünet végére több fontos felújítási munka, illetve építkezés miatti korlátozás is véget ér Budapesten:

  • Szeptember 1-től úja a teljes vonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Fehérvári út / Etele út között jár az 1-es villamos. A nyáron lezajlott vonalfelújítás során a Népliget és a Mester utca között újjáépítették a villamosvágányt, megerősítették a kapcsolódó földműveket és a sínágyazatot, felújították a vágányt keresztező útátjárókat. A Hős utcánál is felújították a villamospályát, valamint a közúti átjárókat. Az 1-es villamosvonal 2013-14-ben elvégzett felújításakor a Könyves Kálmán körúti szakaszon csak a megállóhelyek korszerűsítése történt meg; ezen rekonstrukció elvégzésekor derült fény egyes korábban nem látható műszaki körülményekre, amelyek az idén nyári felújítási munkákat indokolták.
  • Szeptember 3-tól, hétfőtől újra a teljes vonalán, dél-budai végállomása és a Széll Kálmán tér között jár a 4-es és a 6-os villamos.
  • Szeptember 3-tól, hétfőtől újra megáll a Kossuth Lajos téren a 2-es metró.
  • Legkésőbb a szeptember 1-ről 2-re, szombatról vasárnapra virradó éjszakától újra használhatják a városközpont felé tartó autósok is a BAH-csomópont feletti felüljárót, amelyen a városhatár felé haladók számára is megszűnnek a forgalomkorlátozások. A nyáron lezajlott felújítás keretében a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott, kicserélték a dilatációs rendszert (azaz a híd tartószerkezete hőváltozás okozta mozgásait felfogó szerkezetet), újjáépítették a szigetelést, cserélték a szennyvízelvezetőket, javították a hídszegély külső felületeit, korlátjait, valamint a hídszegély belső acéllemeze is új korrózióvédelmet kapott.
  • Szeptember 3-tól, hétfőtől megszűnnek a Szent István körúton bevezetett forgalomkorlátozások is az ott végzett vízvezeték-rekonstrukciós munkák végeztével.

A nyári felújítások területén szeptemberben még várható további, a villamos- és/vagy a közúti forgalmat már nem zavaró munkák elvégzése – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.