Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Felgyújtották a Budafoki úti lakást?

Újbuda   |   2014, július 31 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyomozók szerint szinte biztos, hogy idegenkezűség miatt gyulladt fel szerdán a Budafoki úton lévő egyik lakóház negyedik emeleti lakása - mondta a Népszavának Macskássy Izolda grafikus, festőművész, a lakás tulajdonosa.


A művésznő szerint a szakértők azt állapították meg, hogy a tűz kiindulási pontja az erkély volt, így elképzelhető, hogy égő anyagot hajítottak be. Az épület padlásterére és tetőszerkezetére is átterjedő tűz kitörésekor ő az ötödik emeleten lévő műtermében volt, itt észlelte a felfelé áramló füstöt.

A lap kérdésére a művész közölte, hogy a közelmúltban telefonon felhívta egy ismeretlen férfi, és csak annyit mondott: "Nem kellene annyit pofázni!". Januárban Macskássy Izolda műtermét gyújtották fel – emlékeztetett a Népszava.

Újbuda/Népszava

Felgyújtották a Budafoki úti lakást?

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.