Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 15. péntek, Albert, Lipót

Földöntúli humor a Kályha Galériában

Újbuda   |   2015, május 15 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tibeti Betűvető címmel nyílt kiállítás az Albertfalvi Közösségi Házban Gévai Csilla grafikáiból. A sokoldalú művész különleges, humoros, olykor groteszk világot elevenít meg képein.

A gyermekkönyvek illusztrátoraként is ismert grafikus egyedi alkotásait számos könyvben láthattuk már, többek között ő illusztrálja a gyermekek körében népszerű szerző, Berg Judit könyveit is, de maga is szerkeszt és ír könyveket gyerekeknek. Legfőbb célja a környezettudatosságra nevelés, környezetvédelemről szóló gyerekkönyvét Koreában is kiadták. A kulturális antropológiát is tanult újbudai művész jelenleg Kelenvölgyben él, az íráson és a rajzoláson kívül gyakran látogat iskolákba, ahol környezetvédelmi foglalkozásokon hívja fel a gyermekek figyelmét a föld legsúlyosabb problémáira. Helyi Érték című lokálpatrióta magazinunkban hosszabb interjút láthatnak a grafikussal.

Gévai Csilla tárlata június 8-ig tekinthető meg a Kályha Galériában.

DBS

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.