Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 30. hétfő, Zalán

Fotókiállítással nyitott Albertfalván a Kályha Galéria

Újbuda   |   2015, április 9 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Merza Gábor fotókiállításával nyílt meg az Albertfalvi Közösségi Ház nemrég megújult kiállítótere, a Kályha Galéria. Az átalakult galéria a ház korábban lakótérként funkcionáló felső szintjén kapott helyett; melyről az ott található, különleges hangulatot árasztó cserépkályha is árulkodik.

A Kályha Galéria megnyitását Merza Gábor Budapest című fotókiállításával ünnepelték az albertfalviak. A neves filmes, színész, tanár és fotográfus a fővárosról formabontó módon, mobiltelefonnal készített felvételeit nagyította ki és mutatja be a galériában.

A megnyitóbeszédet Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező, színész, humorista mondta, aki évtizedek óta dolgozik együtt a kerületből származó művésszel. Merza nevét a kultúrát kedvelő gazdagrétiek is jól ismerhetik, hiszen ő alapította Rét Galériát, és korábban a városrész kulturális életének is aktív szervezője volt.

A humorral gazdagon átszőtt, vidám megnyitón sokan gyűltek össze és ünnepelték, hogy újabb kulturális térrel gazdagodott a XI. kerület. Ahogy Farkas Zsolt, az intézmény művészeti referense elmondta, olyan kulturális, közösségi teret kívántak megteremteni, ahol az emberek jól érzik magukat, és amely a művészi élmények befogadásán túl alkalmas az elmélyült beszélgetésekre is.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Így változott meg pár nap alatt Budapest  
 

MTI/Koszticsák Szilárd

A koronavírus-járvány miatt és a kijárási korlátozás hatására átalakult a budapesti városkép. A korábban népes utcák, zsúfolt terek és tömött utak kiürültek, alig van utas a buszokon, villamosokon, nincs dugó az utakon sem. Aki teheti otthon marad, úgy vigyáz magára, szeretteire. Összállításunkban Nahimi Botond filmje és az MTI képei láhatók. 

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.