Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 21. csütörtök, Olivér

Fővárosi Polgárőr Kerület lett Újbuda

Újbuda   |   2019, június 26 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elnyerte a Fővárosi Polgárőr Kerület kitüntető címet Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Polgárőr Egyesület. Az elismerést a 25. Országos Polgárőr Napon adta át az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége Balatonföldváron.

A több ezer ünneplő polgárőrt először Balatonföldvár polgármestere, Holovits Huba köszöntötte. Ezután Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke mondott beszédet, majd Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány köszönte meg a polgárőrök áldozatos munkáját, hogy segítik a rendőrség munkáját.
A beszédek után az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége átadta a Polgárőr Város a Polgárőr Község, illetve a Fővárosi Polgárőr Kerület kitüntető címeket. Ez utóbbit Budapesten egyedüliként Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Polgárőr Egyesület kapta.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kihirdették a Szenior Ki Mit Tud eredményeit  
 

Idén is nagy érdeklődés mellett, immár hatodik alkalommal rendezte meg Újbuda Önkormányzata az időskorúak összművészeti vetélkedőjét. Az Újbuda 60+ program keretében több mint tíz évvel ezelőtt életre hívott Újbudai Összművészeti Szenior Ki Mit Tud Fesztivál alkotói és előadóművészeti versenye a kerületben élő időseknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra és megmérettetésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.