Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Frissek és szeretettek

Újbuda   |   2018, december 10 - 14:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Trezor Galériában nyílt meg a Ferenczy Noémi-díjas textilművész, Vereczkey Szilvia kiállítása december 6-án. Az alkotó régi kedves darabjait és legújabb munkáit vitte el a B32 Galéria és Kultúrtérbe, a megnyitón Wehner Tibor művészettörténész méltatta az életművet.

Vereczkey Szilvia Sajnovits Sándor, Eigel István tanítványaként végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, és már diplomamunkáját nívódíjjal jutalmazták, amelyet sok más elismerés követett. Az ezredforduló óta Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Textil szakosztályának tanára, 2006-ban kapta meg a Ferenczy Noémi-díjat. Fő műfaja a kollázs, műalkotásaihoz az anyagokat először felszabdalja, roncsolja, majd azokat építi újra egésszé. Munkája során különböző struktúrájú, színes anyagokat használ, szívesen alkalmaz áttetsző, színjátszó kelméket. Ráncolással, gyűréssel, csavarással gépi és kézi varrással alkotja meg munkáit.
A Frissek és szeretettek című kiállítás 2019. január 11-ig tekinthető meg hétköznap 10-18 óráig a helyi rendezvények függvényében. A galéria 2018. december 20. és január 2. között zárva tart.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.