Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 17. vasárnap, Hortenzia, Gergő

Futás az összetartozásért

Újbuda   |   2018, november 10 - 13:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A vártnál jóval több résztvevővel rendezte meg a Kerület Hete legsportosabb eseményét, a Városrészek Közötti Futást az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A legtöbb nevezés a kerületi iskolákból érkezett, a kiemelkedően sok versenyzőt küldő intézményeket külön is díjazták. A rajtpisztolyt Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere sütötte el, Simicskó István országgyűlési képviselő pedig a 2400 méteres távot teljesítette versenyzőként.

A rendezvényre érkezők regisztrációja és a közös zenés bemelegítés után az óvodások 200 méteres örömfutása kezdődött. Aki teljesítette a távot, meglepetéssel távozhatott. Játékos mozgásban nem volt hiány, az óriás szappanbuborék rengeteg örömteli pillanatot okozott a legkisebbeknek. Az iskolások versenyén már nagy volt a tét, a dobogós helyezésért meg kellett küzdeni, igaz, ajándékokban sem volt hiány. Az érmeket a kerület vezetői és a rendezvény fővédnökei - Simicskó István országgyűlési képviselő és Hoffmann Tamás polgármester - adták át. – Aktív sportolóként nem szerettem a futást, csak miután visszavonultam, jöttem rá, mennyire sokat jelentett, frissen tartott és jó kondíciót adott. Ma már szívesen futok, ha van egy kis szabadidőm – mondta Hoffmann Tamás, majd hozzátette: Újbudán szerencsére van hol futni, hiszen eddig is hét futókört adtak át a lakosoknak, ez a szám pedig hamarosan tovább bővül.

A hagyományokhoz híven 11 óra 11 perckor dördült el a rajtpisztoly, ekkor indult el a különböző korosztályoknak kiírt verseny. A diákok nem csak magukért, hanem az iskolájukért is küzdöttek, azok az intézmények, amelynek a tanulói a legmagasabb létszámmal vettek rész a "Városrészek Közötti Futáson", külön díjazásban részesültek. A felnőtt korosztály is szép számmal képviselte magát, a 2400 méteres távot Simicskó István országgyűlési képviselő is lefutotta. – Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy nem a helyezésért, hanem az egészségünkért indultunk a versenyen. A legszebb ebben a közösségi eseményben, hogy az emberek tényleg egymást biztatják. Itt a távval kell megbirkóznia a résztvevőknek és nem egymással- fogalmazott a kormánybiztos, aki a mindennapokban is legalább hetente háromszor fut és edz. A korosztályos versenyeket a Válassz Sportot Újbudán 60 felett versenysorozat nevezői zártak, a szépkorúak futására kora délután került sor. Az esemény ezúttal is az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.