Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Gyakorló kórház lett a Szent Imréből

Újbuda   |   2016, október 4 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eredményesen pályázott a Szent Imre Kórház a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címre. A négy évre szóló együttműködés során orvostanhallgatók tanulnak majd az intézmény falai között.

A címet tanúsító oklevelet szeptember 27-én ünnepélyes keretek között prof. Dr. Szél Ágostontól, az egyetem rektorától és prof. dr. Hunyady Lászlótól, az egyetem dékánjától vette át dr. Bedros J. Róbert, a kórház főigazgatója. A választás nem véletlenül esett a Szent Imre Kórházra. A Tétényi úti egészségügyi intézmény jó közlekedési adottságokkal bír, rendkívül jól felszerelt, ráadásul kiváló szakmai gárda áll mögöttük, és még a tudományos előadásokra, illetve továbbképzésekre is nagy hangsúlyt fektetnek – hangzott el az ünnepségen. A döntést értelmében a Szent Imre Kórház mostantól nagyobb arányban fogadja az orvostanhallgatókat, elősegítve ezzel az intézmény orvosutánpótlását is. 

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.