Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Gyertyagyújtással emlékeztek Karinthy Mártonra

Újbuda   |   2019, november 11 - 12:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyertyás megemlékezésen búcsúztak a gyászolók Karinthy Mártontól november 8-án. A Kossuth-díjas rendező, a Karinthy Színház és annak elődje, a Hököm Színpad alapító igazgatója, Karinthy Ferenc író fia, Karinthy Frigyes író unokája, Újbuda díszpolgára november 6-án hunyt el.

November 8-án Karinthy Színház elé gyűltek ismerősök, barátok, művésztársak és a kerület vezetői, hogy gyertyagyújtással és virággal emlékezzenek az egykori színházalapító igazgatóra.

Karinthy Márton az egyik legnépszerűbb magyar író, Karinthy Frigyes unokája, valamint a szintén író Karinthy Ferenc fia volt. Családja történetéről a 2003-ban megjelent, Ördöggörcs: Utazás Karinthyába című könyvében írt. Élete utolsó pillanatáig dolgozott, készült a Veszélyes forduló című előadásra és annak november 8-ai premierjére.

A színházat Karinthy Márton lánya, Karinthy Vera és két közeli munkatársa viszi tovább, folytatva az eddigi hagyományt, a szórakoztató polgári irányt megtartva.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.