Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Hatástalanították a Rákóczi híd környékén talált bombát

Újbuda   |   2020, június 12 - 01:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatástalanították a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bombát a tűzszerészek. A robbanótest miatt Újbudát is érintő közlekedési korlátozásokat feloldotta a rendőrség.

Sikeresen hatástalanították a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bombát a tűzszerészek - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Gajdos Milán elmondta, hogy az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő. A honvédség tűzszerész ezredének katonái eltávolították a bomba fenék- és orrgyújtó szerkezetét, amelynek detonátorait a helyszínen megsemmisítették.
A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják a tűzszerészek, későbbi megsemmisítés céljából. (MTI)

A hatástalanítás idejére korlátozták a közlekedést a Rákóczi híd környékén, a korlátozásokat azóta feloldotta rendőrség.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.