Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Hétvégén pótlóbusz közlekedik az 56A és a 61-es villamosok vonalán

Újbuda   |   2019, szeptember 12 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pótlóbusz jár a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között szeptember 14-15-én pályafelújítás miatt. A munkálatok miatt az 56A és a 61-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek a Szent János Kórház és Budagyöngye között.

A 61-es villamos két szakaszon, a Móricz Zsigmond körtér felől a Szent János Kórházig, Hűvösvölgy felől pedig a Budagyöngyéig közlekedik, az 56A villamos rövidített útvonalon, csak a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között jár. A villamosok helyett a 61-es pótlóbusszal lehet majd utazni a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között. A pótlóra a Széll Kálmán téren, a Dékán utcai gyalogátkelőhely előtt, a Nyúl utca és a Kelemen László utca között, illetve Hűvösvölgyben, a 61-es villamos környezetében lévő buszmegállókban lehet felszállni. A Kelemen László utca és Hűvösvölgy között a pótlóbusz a Hűvösvölgyi úton, a 29-es busz vonalát követi, és minden érintett megállóhelyen megáll.

A 61-es pótlóbuszra váltás nem minősül útmegszakításnak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.