Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. hétfő, Jenő

Higiénikus védelem a Combinokon

Újbuda   |   2019, június 19 - 18:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

A mozgólépcsők gumikorlátjai és a metrószerelvények után a Combino villamosokra is felkerült az a különleges felületvédelmi bevonattal, amely véd a vírusoktól és baktériumoktól.

A BKV Zrt. arra törekszik, hogy olyan higiéniai környezetet biztosítson járművein, ahol az utazók védve vannak a különféle kórokozóktól. A Resysten Hungary Kft. hazai fejlesztésű bevonatát már korábban is alkalmazták a mozgólépcsők gumikorlátjain és a metrószerelvényeken.
A közlemény szerint a fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg, hatékonyságát SGS laboratóriumi eredmények is igazolták. Emellett a technológia számos hazai kórházban is sikeresen bizonyított a fertőzések visszaszorításában és a kézhigiénia elősegítésében. A természetbarát bevonatrendszer molekuláris szinten épül be a felületbe, ezáltal akár egy éven keresztül is hatékony védőréteget tud képezni.
Az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához, a BKV Zrt. a továbbiakban is elkötelezett a különféle innovatív technológiák alkalmazásában.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.