Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Hónap közepén adják át a Budaörsi úti csomópontot

Újbuda   |   2016, április 6 - 14:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lassan befejeződnek a Budaörsi úti csomópont munkálatai és váratóan április közepén tartják az új közlekedési helyszín műszaki átadását. Az intermodális közlekedési csomópont befejezése a tervezetthez képest fél évet csúszott.

A Budaörsi úti építkezés hivatalosan 2014 augusztusában, gyakorlatilag 2014. október 26-án kezdődött és az eredeti tervek szerint következő év decemberére készült volna el. A mintegy 7,2 milliárd forint értékű közlekedési beruházás három fő ütemben zajlott: első ütemben ideiglenes út készült az építési forgalomnak a középső elválasztó sávban, a másodikban épültek a visszafordító közúti sávok, a harmadikban pedig új jelzőlámpás csomópontok épültek az új aluljáróknál. Közben megszűnt a Bozókvár utca és a Sasadi út közötti gyalogos-felüljáró, helyette akadálymentesített biztonságos gyalogos-aluljáró épült. Az intermodális (több féle közlekedési eszköz találkozását biztosító) csomópont a Kelenföldre villamossal, metróval, busszal vagy vonattal érkező utazókat szolgálja ki, illetve bonyolítja a Budaörsi úti közúti közlekedést is. Tervek szerint ésszerűbbé és biztonságosabbá teszi majd a közlekedést, megkönnyíti az M4-es metróvonal elérését, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolatot biztosít Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között.

A beruházó BKV Zrt. és DBR Metró Projekt Igazgatóság valamint a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. még tavaly ősszel tartott lakossági fórumot a kerületben, ahol tájékoztatta a kerületieket az építkezés részleteiről. A fórumon Takács Viktor, Újbuda főépítésze elmondta, a fővárosi beruházásnál elérte a kerület, hogy nem a korábbi tervek szerinti kétszintes felüljárós megoldás valósult meg. Ez szerinte egyrészt jóval költségesebb lett volna, másrészt a Sasadi út felé lakóknak több kellemetlenséget okozott volna. Ezt az elképzelést írta felül a „két patkós” aluljárós csomópont terve, ami Takács véleménye szerint biztos, hogy elfogadhatóbb. Ugyancsak az eredmények között említette, hogy a nevezett útszakasz többé már nem autópálya, hanem fővárosi főút, ezért sebességkorlátozást lehet rajta bevezetni.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.