Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Hőség: vízosztás és párakapu a kerületben

Újbuda   |   2016, július 11 - 10:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vízosztással és párakapuk kihelyezésével enyhíti a lakosság hőségérzetét Újbuda Önkormányzata a legnagyobb melegben. Hétfőn 11 és 15 óra között a kertület két pontján, a Bikás Parkban és a Móricz Zsigmond körtéren osztják a fél literes palackokat az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. munkatársai, akció a hőhullám elvonulásáig tart.

Július 11-én a rendkívüli hőség miatt Újbuda Önkormányzata megkezdi az elmúlt években már megszokott lakossági vízosztást a kerület forgalmas csomópontjain. Az akció a hőhullám elvonulásáig tart.

Hétfőn a Móricz Zsigmond körtéren és a Bikás parkban osztanak vizet az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. munkatársai. Az akció a legmelegebb órákban, 11 órától 15 óráig történik.

A nyár folyamán a vízosztás mellett párakapuk felállításával is igyekszik enyhíteni a hőérzetet Újbuda Önkormányzata.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.