Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Ideiglenesen változik a közlekedés a Bazsalikom utca környékén

Újbuda   |   2018, november 23 - 10:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Változik az 58-as és a 941-es autóbusz közlekedése a Bazsalikom utca felújítása miatt november 24-én és 25-én.

Az 58-as és a 941-es autóbusz módosított útvonalon jár november 24-én, szombaton az első nappali járatindulástól 26-án, hétfőn az első nappali járatindulásig, mert a Bazsalikom utcában a Gépész utca és Alabástrom utca között a hétvégén a kopóréteg aszfaltozási munkáit végzik. November 26-án, hétfőn az első nappali járatindulástól az autóbuszok ismét a november 19. óta érvényes ideiglenes rend szerint közlekednek.

Közúti változások

  • A Bazsalikom utcát a Gépész utca és Alabástrom utca között; valamint az Alabástrom utca–Bazsalikom utca csomópontot lezárják;
  • az Alabástrom utca a Székelykapu utca és Kardhegy utca felől erre az időszakra zsákutca lesz;
  • a munkaterület miatt az Egér út–Péterhegyi út útvonal javasolt Kelenvölgy megközelítésére; Kelenvölgyet pedig továbbra is a Duránczi utca–Gépész utca útvonalon lehet elhagyni.

Változások a közösségi közlekedésben

  • Az 58-as autóbusz a Jégmadár utca felé nem érinti a Gépész utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen az Egér úton, a Bazsalikom utca kereszteződése után, valamint a 150-es autóbusz Bolygó utca és Olajfa utca megállójában áll meg.
  • A 941-es autóbusz

o Budatétény vasútállomás (Campona) felé nem érinti a Gépész utca, a Torma utca és a Bolygó utca megállót; ideiglenesen a 150-es autóbusz Bolygó utca megállójában áll meg;

o a Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti az Alabástrom utca, Torma utca, Kecskeméti József utca, Duránci utca és a Gépész utca megállót.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.