Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Interaktív nyitások

Újbuda   |   2018, szeptember 12 - 11:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyitások címmel interaktív kiállítás nyílik a B32 Galériában szeptember 13-án. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai a közönséget is együttműködésre, közös alkotásra várják a kultúrtér termeiben.

Germán Kinga, a MOME docense fél évig tanította az egyetem különböző szakokra járó hallgatóit a kiállításszervezés fortélyaira. A kurzuson egy tárlat létrehozásának részleteit, szakmai hátterét közösen tárgyalták végig a fiatalok. A szemeszter végére egy kiállításnyi anyagot is megterveztek a diákok. Ez látható most a B32 Galériában – ám nemcsak látható, hanem meg is fogható, érezhető, és közös alkotásra is buzdít. Germán Kinga régóta híve az interaktív, a közönséget megszólító tárlatoknak. A Nyitások ezt a kötetlen, mindenféle alkotói tevékenységet elfogadó, érdeklődő hangulatot igyekszik reprezentálni, ahol jól megfér egymás mellett egy több elemből összeálló talajinstalláció, egy libikóka, és akár a csillagos ég is.
(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.