Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. szombat, Pál

Ismét benépesült az Esélyek utcája

Újbuda   |   2017, október 25 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Esélyek utcája program legutóbbi rendezvényen a társadalmi felelősségvállalásról és a fenntartható fejlődésről volt szó. A közösség új tagjai a CSR tevékenységgel kapcsolatos új, kurrens információkról és tapasztalatokról hallhattak.

A társadalmi felelősségvállalásról és a fenntartható fejlődésről szólt az önkormányzat által életre keltett, civileket és vállalatokat magába foglaló, az esélyegyenlőséget fókuszba állító Esélyek utcája projekt legutóbbi rendezvénye. - A lelkiismeretes, nem álságos társadalmi felelősségvállalás a munkaerő- és pénzpiacot, a vállalati brandet, az alkalmazotti közösséget, valamint a társadalom egészét szolgálja. Az álságos, kötelező és ezért nyűgként megélt fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tevékenység káros, a tényleges tenni akarás elsikkad - mondta Czafrangó János, az Erste Bank programmenedzsere. Szerinte a CSR-tevékenység akkor működik hatékonyan egy vállalatnál, ha összhangban van a társadalmi, piaci és munkavállalói brandekkel. - Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységet folytatni trendi - emelte ki Molnár László alpolgármester a rendezvényen. A társadalmi-környezeti felelősségvállalás ugyanakkor nem csak divatos, a legtöbb piaci vállalat, civil szervezet és a CSR-tevékenységet folytató önkormányzatok között élen járó Újbuda, belső késztetésből törekszik a világ szebbé- és jobbátételére. - Egyedülálló módon a XI. kerületben kezdték el a bölcsődei környezettudatos nevelést - említette példaként a fenntartható fejlődés érdekében végzett óvodai és bölcsődei nevelői tevékenységet az alpolgármester. A XI. kerület évek óta kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségre és a társadalmi felelősségvállalásra, két évvel ezelőtt ezért is hívta életre az Esélyek utcája programot.

- A társadalmi felelősségvállalás jegyében az önkormányzat 2014-ben létrehozta a családbarát vállalati tevékenységért járó címet, amelyre egyebek között megváltozott munkaképességűeket alkalmazó cégek pályázhatnak - idézte fel az alpolgármester. A képviselő testület pedig legutóbbi ülésén az idén életre hívott felelős vállalkozás díjazottjairól döntött. A nagy-, közepes- és kisvállalati kategória győztesei (Tata Consultancy Services, A38, Kockacsoki Kft.) a kerülettel és civilekkel együttműködve fejtenek ki meghatározó CSR-tevékenységet.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.