Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. szombat, Ulrik

Ismét ülésezett a Közbiztonsági Tanács

Újbuda   |   2015, április 22 - 12:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Múlt csütörtökön újra összeült a Közbiztonsági Tanács az önkormányzat Zsombolyai utcai épületében. Egyebek mellett tárgyaltak a térfigyelő kamerákról, a kamerafejelszetésre szánt összeg felhasználásáról, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrségek közös járőrözéséről is. 

A Közbizotnsági Tanács legutóbbi ülésén részt vett Király Nóra közbiztonságért felelős alpolgármester, Hoffmann Tamás polgármester, Trombitás Zsolt rendőrkapitány, Varga Lajos polgármesteri közbiztonsági tanácsadó, Fűri István KTF igazgató, Büki László városgazdálkodási igazgató, Lőrincz Gergely az Újbuda Prizma igazgatója, Nagy-Juhák István az Újbuda Polgárőr Egyesület vezetője, valamint a Lágymányosi Polgárőr Egyesület képviseletében Mészáros István.

A megbeszélésen szó volt a kerületi térfigyelő kamerákról, azok javításáról, cseréjéről illetve esetleges áthelyezéséről is. A jelenlévők döntöttek az önkormányzat idei költségvetésében szereplő, kamerafejlesztésre szánt összeg felhasználásáról; egyetértettek azzal, hogy növelni kell a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrségek közös járőrözésének számát. Úgy vélik, az egyenruhások közterületi jelenléte sokszor már önmagában elég a bűncselekmények megelőzéséhez. Döntés született a Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. társasházi kamerarendszer programjának folytatásáról is.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.