Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Közeleg a tanév kezdete, érdemes időben megvásárolni a bérletet

Újbuda   |   2018, augusztus 28 - 14:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyár végi elővételes bérletvásárlásra hívja fel a figyelmet tanévkezdés előtt a BKK. A diákigazolványok újra érvényesítéséről október 30-ig kell gondoskodni.

Elővételes bérletvásárlásra figyelmeztet tanévkezdés előtt a Budapesti Közlekedési Központ. A havibérletek tetszőleges kezdőnappal válthatók meg, azaz beszerzésükkel nem kell szeptember 1-ig várni. Az utazáshoz szükséges jegyek, bérletek városszerte 25 értékesítési ponton (ügyfélközpontban, pénztárban) és éjjel-nappal közel 370 BKK-automatában vásárolhatók meg. Ezt segíti a társaság - www.bkk.hu/pontkereso címen elérhető - térképes értékesítésipont-keresője is.

A közlekedési szolgáltatás igénybevételéhez a tanulóknak újra érvényesíttetniük kell diákigazolványaikat; november 30-át követően már csak a 2018/2019-es tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.

A tanévkezdés napján, 2018. szeptember 3-án életbe lép a fővárosi közösségi közlekedés tanítási időszakban érvényes menetrendje, ezzel kapcsolatban a BKK rövidesen részletes tájékoztatást ad.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Lakossági riasztó végpontok ellenőrzése

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai 2020. augusztus 13-19. között végzik a kerületben található lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését, próbáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.