Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Közlekedés az ünnepek idején

Újbuda   |   2018, december 21 - 09:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepek idején az elmúlt években megszokott módon, de több vonalon a szokásosnál kedvezőbb menetrenddel biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást a Budapesti Közlekedési Központ. December 24-én 15-16 óra után az éjszakai járatokkal lehet utazni a fővárosban és közlekedik a repülőtéri 100E autóbusz is. Az M3-as metró december 22-től január 1-ig minden nap a teljes üzemidőben viszi az utasokat a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között.

December 22-től január 1-ig mindennap jár Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között a 3-as metró, azaz csak a Lehel tér és Újpest között kell pótlóbusszal utazni. December 23-ról 24-re virradó éjszaka egészen 15-16 óráig szombati menetrend lesz érvényben, ezután a legtöbb vonalon az éjszakai járatokkal lehet közlekedni Budapesten. A repülőtérre tartó 100E busszal a Deák Ferenc térről 0:40-ig, vissza a Liszt Ferenc repülőtérről 1:20-ig lehet utazni. December 24-ről 25-re virradóra az éjszakai, valamint az éjjel-nappal közlekedő járatokkal megszokott menetrendjük szerint lehet utazni. Karácsony napjain, 25-26-án az ünnepnapi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni. Az éjszakai buszjáratok december 25-ről 26-ára virradóra a szombati menetrendjük szerint, december 26-ról 27-re virradóra a munkanapi menetrendjük szerint közlekednek.

A szenteste érvényes közösségi közlekedési rend részletesebben is megismerhető a www.bkk.hu/evvege oldalon, illetve a honlapon menetrendi bontásban is. A BKK kéri az utasokat, hogy december 24-én este indulás előtt tájékozódjanak a közösségi közlekedés rendjéről, utazásuk megtervezéséhez használják a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazást, amely ebben az időszakban is valós idejű információk alapján tervezi meg az optimális útvonalat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.