Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Közlekedésbiztonsági verseny a Bikás parkban

Újbuda   |   2017, október 9 - 14:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hagyományteremtő céllal szerveztek közlekedésbiztonsági oktatást, majd versenyt kelenföldi iskolák számára október 6-án a Bikás parkban. A rendezvényhez a polgárőrség és a rendőrség is hozzájárult.

Három helyről, a Teleki Blanka Általános Iskolából, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolából és a Domokos Pál Péter Általános Iskolából érkeztek a tanulók a Bikás parkban tartott közlekedésbiztonsági versenyre. A diákok elméleti és gyakorlati feladatokban is összemérték tudásukat. A versenyről minden gyerek ajándékokkal tért haza: láthatósági mellényt, láthatósági karszalagot, illetve könyvutalványokat kaptak.

Az esemény szervezője Ludányi Attila, az Újbuda Polgárőr Egyesület kelenföldi tagcsoportjának vezetője, önkormányzati képviselő elmondta: a közlekedésbiztonság oktatása nagyon fontos, hiszen sok gyerek biciklivel közlekedik. Figyelmeztetni kell őket az esetleges veszélyforrásokra, meg kell tanítani nekik, hogy a szabályokat.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.