Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Lakossági fórum a Nemzeti Konzultációról

Újbuda   |   2017, május 5 - 12:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mintegy négyszáz fő részvételével zajlott a Nemzeti Konzultáció újbudai rendezvénye, ahol Simicskó István és Varga Mihály miniszterek tájékoztatták az érdeklődőket a kormány programjáról.

Zsúfolásig megtelt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme vendégekkel, akik Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője meghívására érkeztek a Nemzeti Konzultáció 2017 fórumsorozat XI. kerületi állomására. A rendezvényen Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszöntötte a vendégeket, aki úgy fogalmazott: a résztvevők nagy létszáma is azt mutatja, hogy a téma valóban fontos, kardinális kérdéseket vet fel, amelyek megvitatására lehetőséget kell teremteni.

Simicskó István honvédelmi miniszter a migráció veszélyeire hívta fel a hallgatóság figyelmet, külön hangsúlyozva, hogy a probléma még mindig megoldásra vár. Szerinte a nemzeti szuverenitásért vívott harcot Brüsszel ellen folytatnunk kell, mert csak így maradhat meg a döntési jogunk, hogy olyan hazánk legyen, amilyet mi képzelünk el magunknak. "Nem szeretnénk olyan Európai Unióban élni, amely feladta a hitét és elveszíti a gyökereit, talapzatát, mert ez visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el" – mondta Újbuda országgyűlési képviselője.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a migrációval kapcsolatban úgy fogalmazott, a most meghozott döntések hosszú évtizedekre meghatározzák Európa jövőjét. Meglátása szerint már most is több millió gazdasági bevándorló van úton, akiknek a célja, hogy a mi kontinensünkön telepedjenek le.Arról is beszélt, hogy az uniós kényszerbetelepítés továbbra is valóságos veszély, és hogy a sok millió ember szétosztásának az a veszélye, hogy még többen kelnek majd útra. A miniszter hangsúlyozta, a mostani stabil, biztonságos magyarországi helyzetet meg kell őrizni, és ebben kell támogatást adni a magyar kormánynak.

Az előadás végén a megjelentek kérdést intézhettek a politikusokhoz, így szó esett többek között az euró bevezetéséről, a kisvállalkozók adókedvezményéről, a nyugdíjemelésről, a rezsicsökkentésről és a honvédelemmel kapcsolatos kérdésekről.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.