Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

LIFE IS BEAUTIFUL - Sikeres művészeti kísérlet a Montázsban

Újbuda   |   2017, december 20 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A különös művészeti kísérletet hajtottak végre “Life is beautiful” azaz az élet szép címmel a Montázs Art Café galériájában december 15-én. A kísérlet sikerült, többen is vállalkoztak arra, hogy egymástól különálló vászonra fessenek valamit. Végül a képeket összerakták és a Múzsa, egy angyalt festett a nagy egészre, egységesítve a közös műalkotást.

Valaki egyszer azt mondta Moldvai Réka festőművésznek, hogy nem szereti a művészetet, mert neki az túlságosan állóvíz. Őt az nem mozgatja meg, hogy ott áll egy kép előtt. A magát Magyar Múzsának aposztrofáló művész elgondolkozott, hogyan hozza mozgásba a művészetet. Arra jutott, hogy be kell vonni a nézőt, hogy a befogadó a kép részévé válhasson, a közös alkotás élménye adjon lendületet.

A Montázs Art Café galériája szívesen ad helyet az ilyen jellegű művészeti kísérleteknek, workshopoknak, és a kezdő művészeknek. Nemcsak a festők és képzőművészek, de zenészek is gyakran fellépnek itt, az egyedi hangulatú térben rendszerint izgalmas produkciók születnek. A téli időszakban Szabó Leslie, a Megasztárban feltűnt énekes tart klubesteket, ahol nemcsak muzsikál, de beszél is zenei pályafutásáról, önmagáról.

A Life is beautiful rendezvényen adományokat is gyűjtöttek, a befolyt összeget a Gyermekleukémia Alapítvány javára ajánlották fel.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felavatták Veress Miklós keramikus művész emléktábláját  

Emléktábla került Veress Miklós keramikus művész tiszteletére a Hengermalom út 2/c. számú ház falára az Összefogás Újbudáért Egyesület és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő kezdeményezésére, Újbuda Önkormányzata támogatásával. A művész hat évtizedet élt a házban családjával.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.