Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Maradj otthon - Mozogj otthon!

Újbuda   |   2020, április 16 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A koronavírus terjedése által okozott rendkívüli állapot, az otthonmaradás, az otthoni tanulás és a digitális oktatási rend teljesen új helyzetet teremtett és nagy kihívások elé állította a testnevelőket, a szülőket és a gyerekeket. Erre reagált új kampányával a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

A Magyar Diáksport Szövetség élsportolókkal, közszereplőkkel, influenszerekkel, testnevelőkkel, edzőkkel és egyetemi hallgatókal népszerűsíti az otthoni mozgást. Közösségi csatornáin napi rendszerességgel oszt meg online edzést, sportolással kapcsolatos ötleteket, inspiráló videókat és posztokat, amellyel napi 60 perces testmozgásra motiválhatják a fiatalokat. A nagyobbaknak a DO60 Facebook és Instagram csatornákon jelenik meg a napi edzéstartalom minden délután 16 órakor: https://www.facebook.com/do60official/

A kisebbekhez pedagógusokon, szülőkön keresztül szól a kezdeményezés. Minden nap 14 órakor megjelenik egy 15-20 perces mozgásvideó az MDSZ Facebook oldalán, a videókat testnevelők, edzők, élsportolók és hírességek készítik, kifejezetten az általános iskolás korosztályra szabva. Részletek: https://www.facebook.com/diaksport

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.