Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

MászóJátszó, ahol a mászás több mint játék

Újbuda   |   2016, augusztus 31 - 10:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A falmászás egyre ismertebb és divatosabb elfoglaltság a fiatalok körében. Olyannyira, hogy 2020-ban, Tokióban már olimpiai versenyszám lesz ez a dinamikusan fejlődő sportág.

Az egész életen át végezető falmászás egyedisége, hogy egyszerre hat a fizikai és a szellemi területekre, azaz a függőleges dimenzió minden esetben kihívást jelent, a mászás pedig része mozgásfejlődésnek. Hatására kutatók, orvosok, pedagógusok is felfigyeltek, ezért külföldön már több évtizede sikerrel alkalmazzák műtétek utáni rehabilitációban, gyógytorna részeként, habilitációnál illetve fejlesztéseknél. Az Andor utcai MászóJátszóban egyedülállóan kapcsolódnak össze a falmászás fejlesztő-, terápiás- és élményt szerző hatásai. A mászáshoz használt boulder fal kis magasságú, kötélbiztosítást nem igényel, ezért egyszerű és biztonságos.

A MászóJátszó meghatározó eleme a játék, mely a gyermeki tevékenységrendszerek, így a mozgásfejlődés szempontjából is kulcsfontosságú. A képességfejlesztő falmászás egyszerre kínál izgalmas megoldást olyan sokrétű mozgásfejlesztés formájában, mely a speciális feladatsorok által egyszerre hat kognitív, szenzoros és nagymozgásos területekre.

A mászóhely nyitott valamennyi korosztály előtt, egy éves kortól játszóházi formában, három éves kortól csoportos foglakozáson, szülinapok, rendezvények keretében használható.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.