Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Mátyási Péter herbáriuma a B32-ben

Újbuda   |   2018, július 2 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Herbárium címmel nyílt meg Mátyási Péter képzőművész kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtérben június 27-én.

A sokoldalúságáról ismert újbudai művész, Mátyási Péter, az Eleven Blokk Művészeti Alapítvány egyik alapítója és működtetője. Herbárium című tárlatán elhunyt édesapja albertfalvi telkéről hozott emlékeit mutatja be. Molyrágta szőlőlevelek, szúnyoghálóba fűzött fenyőtűk, végtelenbe hajlított indák és plexi geometriába szorított ágak mellett számos, sokat mesélő alkotás készült a kiállításra. A megnyitón egy videoinstallációt is levetítettek, amelyet édesapja korábbi felvételeiből vágott össze a művész.

A gondozás hiányában elpusztult gyümölcsfák darabjai, a beteg levelek, a felhalmozott tűlevelek egy precíz pontosságú, a természettudományi múzeumok és csodakamrák szürrealitásával játszó művészeti installációban kapnak új jelentést a B32-ben.

A kiállítás július 19-ig látható.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.