Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Mondja el a véleményét a kerékpársávokról!

Újbuda   |   2020, május 11 - 15:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újonnan kialakított kerékpársávokkal kapcsolatban kérdezi a közlekedőket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az áprilisban átadott ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát és dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről.

A Fővárosi Önkormányzat márciusban döntött ideiglenes kerékpársávok kialakításról, miután a koronavírus-járvány miatt lecsökkent az autósforgalom és nőtt a kerékpározók aránya az utakon. A Bartók Béla úton, a Tétényi úton már elkészült, az Üllői úton és a Nagykörúton is használható a biciklisáv, a Villányi úton pedig épp kialakítás alatt van.

A BKK a már elkészült, XI. kerületi biciklisávokkal kapcsolatban kíváncsi a környéken közlekedők véleményére: mennyire tartják biztonságosnak az új közlekedési rendet és milyen további észrevételeik vannak a fejlesztéssel kapcsolatban. A visszajelzésket május 31-ig várják, kérdéssor itt érhető el. 

A BKK és a kivitelező Budapest Közút figyelemmel kíséri a bringasávok használatát és dönt a szükséges korrekciókról.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kerékpárral Pesttől Budára  

Új biciklisáv létesült a Ferenc körúton mindkét irányban, ez a szakasz összekapcsolja a budai és a pesti kerékpársáv-hálózatot, a Petőfi híd érintésével. A nagykörúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a pesti oldalról már közvetlenül elérhető a budai rakparti kerékpárút, azon keresztül pedig az új MOL Bubi gyűjtőállomás a BudaPart közelében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.