Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Műszertámogatás a Szent Imre Kórháznak

Újbuda   |   2014, augusztus 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötmillió forintos önkormányzati támogatásból vásárolt ultrahang és EKG készülékeket a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház. Az egyik EKG készülék az angiológiára, a másik a gasztroenterológiára került, a berendezéseket Hoffmann Tamás polgármester adta át augusztus 27-én.

A XI. kerületi Önkormányzat adományának köszönhetően a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház új Ultrahang és EKG készüléket vásárolt. Az egészségügyi intézményben jelenleg nincs urológiai osztály, csupán ambulancia működik, ezért az ilyen jellegű problémával érkezők ellátása a Semmelweis Egyetemmel szoros szakmai együttműködésben zajlik. A most vásárolt UH készülék hozzájárulhat ahhoz, hogy mielőbb megnyíljon az urológiai osztály is a kórházban.

A Szent Imre kórházban évente ötszázezer beteg fordul meg, akiknek csaknem a fele él Újbudán. Emiatt is fontosnak tartotta az önkormányzat, hogy az intézményben korszerű eszközökkel végezzék a betegellátást.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.