Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. szombat, Gedeon, Johanna

Nincs több szűk kereszteződés az Etele út környékén

Újbuda   |   2016, szeptember 7 - 13:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mostantól akadálytalanul fordulhat be a szemétszállító autó az Etele úti szűk utcákba, a sofőrnek nem kell tartania, hogy tolatás közben „meghúzz” egy másik kocsit.

Újbuda Önkormányzata négy Etele úti ház parkolóját tette alkalmassá arra, hogy problémamentes legyen a közlekedés, a várakozás – mondta a felújított útszakasz átadásán Csernus László önkormányzati képviselő.

A szűkös kereszteződésre sokan, köztük a közterület fenntartó emberei is panaszkodtak. - Az elmúlt időszakban az utakat négyszer 91 méter hosszú szakaszon bővítették, ezáltal járművenként csaknem másfél négyzetméternél több terület jut parkolásra – ismertette a részleteket Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hétvégén óraátállítás  

A nyári időszámítás kezdete idén március 29-ára esik, amikor hajnali 2 órakor kell a mutatókat 3 órára igazítani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.