Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Nyáron indulhat a forgalom az 1-es villamos új szakaszán

Újbuda   |   2019, január 11 - 15:01Nyomtatóbarát változatSend by email

Hónapokon belül befejeződnek a munkálatok, és várhatóan még nyáron megindulhat a forgalom az 1-es villamos vonalának Kelenföld vasútállomásig tartó szakaszán.

Utolsó fázisához közelít az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása, így a szükséges próbaüzemet figyelembe véve, várhatóan még idén nyáron megindulhat a forgalom a most épülő szakaszon. A beruházás eredetileg tervezett befejezési határidejét módosítani kellett, mert a kivitelezés során előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, emellett jogszabályváltozás miatt a végállomási helyiségek kialakítása az eredeti tervek szerint már nem volt lehetséges. A létesítmény megépítéséhez szükséges engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van. Várhatóan minden egyéb kivitelezési munka befejeződik áprilisig és nem kell számítani a végállomási térségen kívüli közúti forgalom korlátozására.

A CAF várhatóan év végéig szállítja le a hosszabb vonal kiszolgáláshoz szükséges öt új, 56 méter hosszú szerelvényt, ezzel hétköznap csúcsidőben is jelentősen javítják a fővárosban közlekedő alacsonypadlós, korszerű szerelvények arányát.
Az 1-es villamos meghosszabbítása a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, amelyet az unió 8 milliárd forinttal támogat, a teljes bekerülési költség 8,6 milliárd forint.