Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 22. csütörtök, Menyhért, Mirjam

Óriási bevételt hoz a szupertraffipax

Újbuda   |   2017, augusztus 23 - 11:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint 190 ezer bírságot szabott ki a rendőrség a szupertraffipaxok felvételei alapján 2017 első hat hónapjában, havonta átlagosan több mint egymilliárd forintot kell befizetniük a szabálysértő autósoknak.

„Sebességtúllépés miatt összesen több mint 6,5 milliárd forint bírság került kiszabásra” – válaszolta az ORFK a Vezess.hu kérdésére, hogy 2017 első hat hónapjában milyen értékben küldtek ki csekkeket a gyorshajtó autósoknak.

A 365 darab fix és 160 mobil készülékből álló szupertraffipax-hálózat a személyautók üzembentartóinak több mint 192 ezer bírságlevelet küldött szét fél év alatt, teherautósoknak és buszosoknak 3734-et.

A csaknem 200 ezer bírságból a megengedett sebességet túllépők mellett jutott valamennyi a közlekedési lámpák és a vasúti átjárók pirosán áthajtóknak, a sztrádák leállósávját használóknak, valamint a behajtani tilos táblát és a kötelező haladási irányt megszegőknek. Az csak valószínűsíthető, hogy akár 99 százaléknál is több lehet ebből a gyorshajtásos ügy.

A sebességhatárt átlépőket 30 ezertől 300 ezer forintig bírságolhatják a rendőrök. A 300 ezer forintos csekkből 53 darabot küldtek ki 2017 első felében. Ehhez 50-es táblánál 125 km/óránál többel kell, hogy bemérjen valakit a traffipax, 90-es sebességkorlátozásnál 195 km/óra felett, míg 130-as táblánál 240 km/óránál gyorsabban száguldozóknak jár ez a büntetés.

Jelentősen nőtt a büntetések száma és mértéke: 2016-ban egész évben a felvételek alapján ténylegesen kiszabott, jogerőssé vált teljes bírság összege körülbelül 8,973 milliárd forint volt és több mint 265 ezer esetben szabtak ki bírságot.

forrás:inforadio.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Válassz Sportot Újbudán - 2019-ben is!  

Szeptember 7-én, szombaton immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a "Válassz Sportot Újbudán!" kerületi rendezvény a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.