Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. hétfő, Orsolya

Pál Csaba munkái a Karinthy Szalonban

Újbuda   |   2019, február 27 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pál Csaba Viszony című kiállítása február 26-tól látható a Karinthy Szalonban. A Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, festő, grafikus maga tartott tárlatvezetést a kiállítás megnyitóján.

Pál Csaba a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán szerzett diplomát 1991-ben, majd 1993-ban végzett az Iparművészeti Egyetem alkalmazott grafika–tipográfia szakán. A kilencvenes évek közepétől rendez egyéni kiállításokat.

Tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Grafikus Művészek Szövetségének, a Magyar Rézkarcolók és Litográfusok Egyesületének. Munkásságáért több díjban részesült, ezek legjelentősebbike 1999-től 2001-ig a Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj, a Római Magyar Akadémia 2005-ös ösztöndíja, 2007-ben a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága ösztöndíja illetve 2015-ben a Munkácsy Mihály díj volt. A kilencvenes évek közepétől, számos hazai és külföldi, egyéni- és csoportos kiállításon vett részt.

Az Újbudán látható anyaga a gyakran kísérletező művész legújabb vállalása: a hagyományos és digitális technikák ötvözésével vizsgálja a múlt és a jelen viszonyát. A tárlat különlegessége a kis teremben látható végkifejlet című munka, amelyen digitális nyomtatással készített önarcképe nézi kézzel készült műalkotásait.

A Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata által támogatott kiállítás március 22-éig tekinthető meg a Karinthy Szalonban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.