Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Pál Csaba munkái a Karinthy Szalonban

Újbuda   |   2019, február 27 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pál Csaba Viszony című kiállítása február 26-tól látható a Karinthy Szalonban. A Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, festő, grafikus maga tartott tárlatvezetést a kiállítás megnyitóján.

Pál Csaba a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán szerzett diplomát 1991-ben, majd 1993-ban végzett az Iparművészeti Egyetem alkalmazott grafika–tipográfia szakán. A kilencvenes évek közepétől rendez egyéni kiállításokat.

Tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Grafikus Művészek Szövetségének, a Magyar Rézkarcolók és Litográfusok Egyesületének. Munkásságáért több díjban részesült, ezek legjelentősebbike 1999-től 2001-ig a Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj, a Római Magyar Akadémia 2005-ös ösztöndíja, 2007-ben a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága ösztöndíja illetve 2015-ben a Munkácsy Mihály díj volt. A kilencvenes évek közepétől, számos hazai és külföldi, egyéni- és csoportos kiállításon vett részt.

Az Újbudán látható anyaga a gyakran kísérletező művész legújabb vállalása: a hagyományos és digitális technikák ötvözésével vizsgálja a múlt és a jelen viszonyát. A tárlat különlegessége a kis teremben látható végkifejlet című munka, amelyen digitális nyomtatással készített önarcképe nézi kézzel készült műalkotásait.

A Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata által támogatott kiállítás március 22-éig tekinthető meg a Karinthy Szalonban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.