Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Pixelek és Poézis a Malomban

Újbuda   |   2018, május 3 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pixelek és Poézis 2.0 címmel nyílt meg Dudás Ágnes fotóművész és Sárhelyi Erika költő közös kiállítása a Malom Közösségi Térben április 28-án. A vizuális művészetet és a lírát bemutató tárlat május 25-ig tekinthető meg.

A kerületben élő Sárhelyi Erika második alkalommal válogatott versei közül a fotós Dudás Ágnes különleges hangulatú képeihez. Korábbi gazdagréti közös kiállításuk sikere után a Malomban Közösségi térben folytatták együttműködésüket Pixelek és Poézis 2.0 címen. Tárlatuk megnyitóján Ujfalvy Szabó Zsolt, az Összefogás Újbudáért Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, és az alkotók is beszéltek életükről, művészi törekvéseikről. Az eseményen Szóládi Erika színművész szavalta a költő alkotásait, Varga Tamás fotográfus méltatta tanítványának sikereit, Roth István és Bozó Edit pedig megzenésített verseket adott elő.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.