Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Pótlóbusz jár esténként az 1-es villamos kelenföldi szakaszán

Újbuda   |   2019, április 18 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 23-tól várhatóan május 2-ig rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között jár az 1-es villamos esténként. A BKV munkatársai a Szerémi úti, fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az 1-es villamos kelenföldi szakaszán a meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedő 103-as busszal utazhatnak.

A Szerémi úti pályaszakaszon karbantartást végez a BKV április 23-tól, várhatóan május 2-ig esténként: a sínszálak melletti gyeptéglákat cserilik. A karbantartási munka miatt minden este 20 óra után az 1-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedik. Az 1-es villamos által nem érintett kelenföldi szakaszon a 103-as busszal utazhatnak, amely ebben az időszakban meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedik; ideiglenes útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: a Dombóvári út felől a Kelenföld vasútállomás felé közlekedő buszoké ezen a linken, a vasútállomás felől a Dombóvári út felé közlekedő buszoké pedig ezen a linken.

A villamos és a 103-as busz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.