Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Pótlóbusz jár esténként az 1-es villamos kelenföldi szakaszán

Újbuda   |   2019, április 18 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 23-tól várhatóan május 2-ig rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között jár az 1-es villamos esténként. A BKV munkatársai a Szerémi úti, fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az 1-es villamos kelenföldi szakaszán a meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedő 103-as busszal utazhatnak.

A Szerémi úti pályaszakaszon karbantartást végez a BKV április 23-tól, várhatóan május 2-ig esténként: a sínszálak melletti gyeptéglákat cserilik. A karbantartási munka miatt minden este 20 óra után az 1-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedik. Az 1-es villamos által nem érintett kelenföldi szakaszon a 103-as busszal utazhatnak, amely ebben az időszakban meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedik; ideiglenes útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: a Dombóvári út felől a Kelenföld vasútállomás felé közlekedő buszoké ezen a linken, a vasútállomás felől a Dombóvári út felé közlekedő buszoké pedig ezen a linken.

A villamos és a 103-as busz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kerékpárral Pesttől Budára  

Új biciklisáv létesült a Ferenc körúton mindkét irányban, ez a szakasz összekapcsolja a budai és a pesti kerékpársáv-hálózatot, a Petőfi híd érintésével. A nagykörúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a pesti oldalról már közvetlenül elérhető a budai rakparti kerékpárút, azon keresztül pedig az új MOL Bubi gyűjtőállomás a BudaPart közelében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.