Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. szerda, Edina

Rövid időre változik a 41-es villamos közlekedése

Újbuda   |   2014, szeptember 11 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfőig módosul a 41-es villamos közlekedése, mivel a Hosszúréti-patak alámosta a villamospálya alatti töltést. Emiatt csak a pataktól távolabb eső vágányon tartható fenn biztonságosan a villamosközlekedés - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

Csütörtökön és pénteken a 41-es villamos teljes vonalon közlekedik, azonban a Kőérbereknél mindkét irányban másik villamosra kell szállni. Szombaton és vasárnap újra változik a járat közlekedése: a BKK szakemberei ideiglenes váltót építenek ki, amely a Repülőtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között teszi majd lehetővé az egyvágányú haladást. A munkálatok befejezése után, várhatóan szeptember 15-től lehet ismét átszállás nélkül közlekedni a teljes vonalon.

Szeptember 11-én, csütörtökön az első járatindulástól 12-én, pénteken az utolsóig a 41-es villamos két szakaszra osztva közlekedik,

- egyrészt a Batthyány tér M+H és a Kőérberek megállóhely között (Kelenvölgy és Kőérberek között egy vágányon),

- másrészt Kőérberek és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, szintén egy vágányon.

A Kőérberek megállóhelyen mindkét irányban másik villamosra kell átszállni, az ellentétes irányú peron mellett. A 41-es villamos ebben az időszakban is menetrend szerint jár.

BKK - Újbuda