Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. péntek, Elemér

Sajtótájékoztató a Nemzeti Konzultációról

Újbuda   |   2017, május 5 - 12:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös sajtótájékoztatót tartott Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, ahol a Nemzeti Konzultáció 2017 legfontosabb elemeit ismertették a résztvevőkkel.

Simicskó István nyilatkozatában úgy fogalmazott: a migránskérdés még most is veszélyezteti az országot. Véleménye szerint csakis a biztonságpolitikai törekvéseknek köszönhető, hogy Magyarországon még nem történt terrorcselekmény, holott a hírek naponta újabb és újabb támadásról számolnak be, amelyek Európát érintik. A honvédelmi miniszter szerint nem lehet félresöpörni a migránskérdést, mert ez a biztonságunkat veszélyezteti. „A Nemzeti Konzultációval társadalmunk véleményét kívánjuk tolmácsolni a nagy hatalmak felé, ezért is van szükség újabb összefogásra és közös párbeszédre” – fogalmazott Simicskó István.Varga Mihály a sajtótájékoztatón elmondta, a fontos döntések meghozatalához szükséges, hogy megfelelő mennyiségű információt gyűjtsön be az ember. A lakossági fórumok szerinte azért hasznosak, mert így személyesen is kinyilváníthatják a polgárok a véleményüket, és tájékozódhatnak azokról a kérdésekről, amelyek az életüket befolyásolják. A nemzetgazdasági miniszter szerint a Nemzeti Konzultáció 2017 lehetőséget teremt arra is, hogy a lakosság véleményét összegyűjtsék és informálják a nemzetközi közvéleményt, legyen szó bevándorláspolitikáról, rezsicsökkentésről, adó-és foglalkoztatáspolitikáról vagy egyéb fontos, a sorsunkat befolyásoló kérdésről.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Költségvetés: több jut az egészségügyre  

Idén több jut majd az egészségügy fejlesztésére, a Szent Kristóf Szakrendelő működésére, többet költ majd az önkormányzat a kultúrára, a kerület tisztán tartására és a környezetvédelemre is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.