Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Soltvadkerten lesz az Eleven Tábor

Újbuda   |   2018, május 24 - 10:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Eleven Tábort június 25. és július 1. között rendezik meg Soltvadkerten, 86 gyerek és 14 pedagógus részvételével. Az önkormányzat által támogatott táborban olyan 10–12 éves kerületi lakosok vehetnek részt, akiknek a családja nem tudná finanszírozni a nyaralást.

A Soltvadkertre szervezett táborok évek óta rendkívül sikeresek, tavaly a szülők és gyerekek is kedves szavakkal köszönték meg a szervezőknek az ott töltött időt. Az egyik diák például ezt írta: „Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük Önnek és valamennyi munkatársának a megvalósításhoz nyújtott segítséget.” Más levelekben ez állt: „Nekem a diszkó és a hangulat tetszett, és jó barátnőket szereztem.” „Nagyon tetszett, hogy elmentünk strandolni, szeretek fürdeni. A diszkó is király volt. Szeretem a természetet, nagyon jó volt a természetismeret-foglalkozás, sok újat tanultam.”
A táborozókra ezúttal is sok élmény vár, lesz szegedi kirándulás, lovas kocsikázás, csoportos játék, aquapark, sport- és kézműves foglalkozás, strandolás és gokartozás. A közeli Tavirózsa Családi Fitness és Kalandparkban különleges játszóeszközök is vannak: integrált játéktorony, kötélpályák, minicsúszda, integrált játéklugas. A Vadkerti-tó körüli tanösvény és kilátó látványos és élményekben gazdag kirándulással kecsegtet. A sétány mellett pihenőpadok, sütögető helyek teszik kellemessé a szabadidő eltöltését, a tó körüli növény- és állatvilág megismerése mellett.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.