Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Sűrűbb közösségi közlekedés adventi hétvégéken

Újbuda   |   2017, december 5 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít sűrűbb és kényelmesebb eljutási lehetőséget adventi hétvégéken a BKK. A fővárosban a szokásosnál több villamos, autóbusz és trolibusz közlekedik, emellett 46 szóló busz helyett csuklós jármű biztosít komfortosabb utazást.

Az ünnepi bevásárló hétvégék megnövekedő forgalma miatt a fővárosi közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az év ezen időszakában megnövekedő forgalomhoz igazodik. A BKK egyes forgalmasabb vonalakon sűrűbb vagy kényelmesebb közösségi közlekedési lehetőséget biztosít: az adventi hétvégéken a megszokottnál 18-cal több villamosszerelvény, 12-vel több autóbusz és trolibusz segíti a gyorsabb eljutást, 46 szólóbusz helyett pedig csuklós jármű biztosít nagyobb férőhelyet az utasoknak.

Az ünnepi bevásárlás miatt megnövekedő forgalmat segíti a BKK több autóbusz- villamos és trolivonalon december 2-a és 23-a közötti hétvégéken:

  • A 2-es villamosvonalon szombaton napközben, valamint vasárnap délutánonként 7-8 helyett 5 percenként indulnak a villamosok.
  • A nagykörúti 4-es és a 6-os villamos vonalán sűrűbben, 2-3 percenként érkezik majd egy-egy szerelvény a megállókba.
  • A budai fonódó villamoshálózaton is sűrűbben követik majd egymást a járatok: a 17-es villamos szombaton és vasárnap napközben 15 helyett 7-8 percenként közlekedik, sűrűbb villamosforgalmat biztosítva ezzel többek között a Bécsi úton, a Villányi úton és a Fehérvári úton.
  • Sűrűbben közlekedik a 80-as trolibusz, a 85-ös, 182-es, 184-es, 194-es busz.
  • Szóló buszok helyett csuklós járművek közlekednek a hétvégi napokon a 31-es, a 104-es, a 104A, a 123-as, a 123A, a 134-es, a 138-as, a 162-es, a 162A és a 204-es vonalon, továbbá vasárnaponként a 38-as, a 45-ös, a 66-os és a 238-as buszvonalon.
  • A 92-es és a 126-os autóbusz vasárnaponként bővített üzemidőben közlekedik, azaz a szokásosnál később indul az utolsó busz.
  • A 158-as busz vasárnap is közlekedik, szombaton és vasárnap is gyakoribb követéssel.
  • A 224-es busz ebben az időszakban vasárnap is közlekedik.

December 10-én és 17-én napközben, valamint december 23-a és január 2-a között egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A UPC új Digitális Tanterme a Bethlen suliban

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása. Azt ígérik, hogy a rendszer segítségével a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. A szolgáltatás a tanárok számára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.