Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Szépkorúak kötöttek házasságot

Újbuda   |   2014, július 15 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 90 éves Nagy József és 82 éves élettársa kötött házasságot a minap az Újbudai Önkormányzat épületében. A szépkorú pár 54 év ismeretség és sorstragédiák után, környezetét is meglepve döntött amellett, hogy hivatalosan is egybekötik életüket.

Az esküvőt megelőzően a vőlegényt és menyasszonyát a kerület idősügyi referense fogadta abból az alkalomból, hogy Nagy József betöltötte kilencvenedik életévét. Egy rendelet értelmében ugyanis már nemcsak a százévesek érdemelnek állami köszöntést, hanem a tíz évvel fiatalabbak is. Toldi Tamás átadta az önkormányzat oklevelét és a miniszterelnök köszöntőlevelét, majd kezdetét vette a polgári szertartás.

Az idős pár évekig dolgozott azonos munkahelyen, Nagy Józsefné főnöke is volt későbbi választottjának. - A sors akarta úgy, hogy végül egymásra találjunk, hiszen mindketten elveszítettük korábbi házastársunkat, én pedig a fiamat is – mondta remegő hangon Józsi bácsi, aki ennek ellenére olyan szép életet kíván mindenkinek, mint amilyen az övé.

- Becsület, tisztelet, szeretet - Nagy József szerint ennyi kell egy jó házassághoz. Ami pedig a házasságot illeti, úgy gondolja, sosem késő elkezdeni azt.
Toldi Tamás idősügyi referens szerint az ifjú pár életszemlélete példaértékű, a kerület 60+ programjának életfilozófiáját testesíti meg: azt, hogy 60 év felett is lehet szép és aktív életet élni.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.