Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Színes falfestmények a BAH-csomópont pillérein

Újbuda   |   2015, szeptember 16 - 22:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Színes falfestmények kerültek a budapesti BAH-csomópont pilléreire, a pop-art világához közelálló alkotásokat a Színes Város Budapest Fesztivál részeként a londoni Luke Embden készítette.

A művész a négy napig zajló alkotás eredményeként ikonikus budapesti képkockákat, ismert nevezettességeket egészített ki egyszerű, játékos jelekkel és üzenetekkel. A megfestett pilléreken felfedezhető többek között a Lánchíd, a Parlament kupolája, valamint látható az alkotásokon egy a budapesti látogatás ihlette dobostorta is.
- Évekkel ezelőtt jártam Budapesten először és most is főleg a festésre kellett koncentrálnom, ezért kevés időm volt szétnézni, de pár év alatt lenyűgöző fejlődésen ment keresztül ez a város" - idézi a szervezők közleménye Luke Embdent, aki a látogatás ideje alatt a Váci utcai szállásáról gyalog járt át a csomóponthoz.
A többféle stílusban alkotó Luke Embden a University of the Arts London hallgatójaként végzett. A művész alkalmazott grafikusként dolgozik, de igyekszik időt szakítani önálló projektekre is. A világ számos pontján járt már festeni, legutóbb Horvátországban dolgozott. Budapest után Szingapúrba utazik, ahol szintén egy művészeti fesztiválon fog alkotni - olvasható a közleményben.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.