Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Tavaszi Ovi Olimpia

Újbuda   |   2015, április 20 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. által megálmodott és mára már hagyománnyá vált Ovi Olimpiát idén április 16-án, csütörtökön 10.00–12.00 óra között rendezték meg. Az évente két alkalommal megtartott – tavaszi és téli – eseményre a XI. kerületi óvodások kapnak meghívást.

A Gabányi László Sportcsarnokba szervezett programon 14 óvoda 140 gyermeke vett részt, két turnusban. A nagycsoportosnak sorversenyekkel, játékos mozgáskoordinációt elősegítő gyakorlatokkal hívták fel a figyelmét a sportolásra, mozgásuk fejlesztésére és az egészséges versenyszellem kialakítására.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. célja, hogy a gyerekek életébe mielőbb beépüljön a mozgás szeretete és kialakuljon a sport iránti igényük. Ezt erősítette a rendezvényen most is megjelenő Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István sportért felelős államtitkár is.

A jelentkező intézmények előre megkapták a váltóversenyek várható programját, így tudtak gyakorolni az eseményre. Idén az Újbudai Sportcentrumban is edzéseket tartó Fitness Team Budapest oktatói segédkeztek a bemelegítésben és a sorversenyek lebonyolításában. A gyermekek sikerélménnyel és ajándékokkal – az erre az alkalomra készített póló, hátizsák, szívószálas pohár, buborékfújó – tértek haza a programról.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.