Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Tehetséggondozásért kapott díjat a ciszterci gimnázium tanára

Újbuda   |   2015, március 18 - 23:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A MOL Tehetséggondozásért Díjat kilenc pedagógus és edző, köztük Szalay József a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium rajz és vizuális kultúra, művészettörténet és mozgókép-médiaismeret tanára kapta idén. A hazai olajtársaság azoknak a tanárok, edzők munkáját ismeri el, akik meglátják a fiatal tehetségekben, sportolókban, művészekben a lehetőséget és bátorítják első lépéseiket. A díj erkölcsi és anyagi elismeréssel is jár.

Kilenc pedagógus és edző vehetett át kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért díjat, melyre pályatársak, szülők és diákjaik nevezték őket. A MOL Új Európa Alapítvány elismerését 2006 óta több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár kapta meg. A beérkezett közel 400 jelölt közül a kuratórium három művész tanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt választott ki a MOL Tehetséggondozásért Díjra.

- Felfedezni egy gyermekben a tehetséget, majd elindítani őt az úton, amely során tehetsége kibontakozhat, felelősségteljes feladat. A ma elismert pedagógusok, edzők nemcsak meglátják a fiatalokban rejlő kivételes képességeket, de inspirálják és kitartásra is ösztönzik őket – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

Szalay József Baán Lászlótól a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatójától vette át a díjat. – Pedagógiai és művészi hitvallásom egybecseng. Miközben az ember önmegvalósításra törekszik, közben másokat is hozzá kell segíteni ehhez – mondta a pedagógus.

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat kapta:

Bernhardt Andrásné hegedűtanár (Jászberény),

Király Sándor informatika tanár (Eger),

Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs),

Lengyel Lászlóné matematika-kémiatanár (Nádudvar),

Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest)

Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest),

Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest),

Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest)

és Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged).

H.L.

Tehetséggondozásért kapott díjat a ciszterci gimnázium tanára

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.