Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Téli hangulat a Kérő utcában

Újbuda   |   2017, november 16 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tél szépségeit megörökítő alkotásokból nyílt fotókiállítás az Újbudai Önkéntes Koordinációs Központban. A 60+ Fotókör tagjainak csoportos tárlatát Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg november 14-én.

A 2009-ben alapított és azóta is rendkívül aktív fényképészekből álló alkotógárda minden évben rendez egy nagyobb, tematikus kiállítást. Idén a tél szépségeit örökítették meg 60+ Fotókör tagjai, a 23 fotós 33 képét a Kérő utcai Újbudai Önkéntes Koordinációs Központban lehet megtekinteni.

A megnyitón először Áment Erzsébet, a fotókör vezetője mondott köszöntőt, majd Hoffmann Tamás polgármester fejezte ki örömét, hogy a nyolc éve működő fotókör tagjai minden évben aktívan részt vesznek Újbuda kulturális életében, és gratulált a Senior Ki Mit Tud versenyen elért kiemelkedő teljesítményhez is. Először fordult elő ugyanis, hogy a tehetségkutató versenyan a fotóművészet kategória első három helyét a 60+ Fotókör tagjai szerezték meg.
A megnyitó hangulatát az Újbudai Ezüstkar előadása emelte, Békési Gyöngyi karnagy a közönséget is bevonta az éneklésbe. Az kórus fellépését Vermes Mária Erdélyben készült fényképfelvételeinek vetítésével, és egy Gyimesről szóló előadással köszönte meg a fotókör.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A UPC új Digitális Tanterme a Bethlen suliban

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása. Azt ígérik, hogy a rendszer segítségével a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. A szolgáltatás a tanárok számára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.