Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Teljes szélességben járható a Budaörsi út a Pannonhalmi útig

Újbuda   |   2015, december 4 - 13:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződött a Budaörsi út Villányi út és Pannonhalmi út közötti szakaszának augusztus végén kezdődött felújítása. Mintegy 56 ezer négyzetméteren újították fel az útburkolatot és a járdákat. Az út mellé több helyen fákat ültettek, zajcsökkentésként pedig gumibitumenes aszfaltot építettek az útpályába. A Budaörsi út belváros felé vezető oldalán megszűnt a sávlezárás, újra 2×2 sávon haladhat a forgalom.

Az útfelújítást megelőzően, illetve azzal egy időben a közműcégek elvégezték a szükséges közmű-rekonstrukciós munkálataik annak érdekében, hogy a felújított útpályát, illetve járdafelületet ne kelljen újra felbontani a következő években. Az őrmezői nagy csomópont átépítésével egyszerre végezték a Budaörsi út belső szakaszának felújítását. Most a belváros felé vezető oldalon megszűnt a sávlezárás, újra 2×2 sávon haladhat a forgalom a Budaörsi út Villányi út és Pannonhalmi út közötti szakaszán. Az út mellé több helyen fákat ültettek, a zaj csökkentése miatt pedig gumibitumenes aszfaltot építettek az útpályába.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.