Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. vasárnap, Taksony

Több tízmilliárd forintos beruházásba kezd a Cordia Újbudán

Újbuda   |   2017, február 13 - 15:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia 9,6 millió euróért, csaknem 3 milliárd forintért megvásárolta a Sasad Resort üres telkeit a GTC Magyarországtól.

A korábban elkészült 250 lakás után további hat ütemben összesen 850 otthont építenek fel 2021-ig, a beruházás értéke megközelíti a 40 milliárd forintot - közölte a Cordia Zrt. hétfőn.
A tájékoztatás szerint a mintegy 7 hektáros területre tervezett, kis lakásszámú lakóépületeket 5 hektár parkosított zöldterület veszi majd körül, a 8000 négyzetméteres élményparkban pedig több korosztály számára alakítanak ki játszóteret, szabadtéri edzőparkot, illetve helyet kap egy sport- és egy futópálya, kutyafuttató és pihenőkert is.
A Sasad Resort a főváros XI. kerületében, a Rupp-hegyi természetvédelmi terület közvetlen közelében található. A hamarosan elinduló építkezések során először négy villaépületet és két családi apartmanházat húznak fel, ezek 2018 negyedik negyedére készülnek el - közölte a lakóingatlan-fejlesztő társaság.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.