Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 27. szerda, Angelika

Tömegeket vonzott a Szent Kristóf egészségnapja

Újbuda   |   2015, május 18 - 15:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészségnapot tartottak május 16-án a Szent Kristóf Szakrendelőben. Az érdeklődők ingyenes szűréseken, ismeretterjesztő előadásokon, bemutatókon és különböző tanácsadásokon vehettek részt.

Egy nap a testi, lelki egészségünkért címmel tartottak egészségnapot a Szent Kristóf szakrendelőben. Az esemény megnyitóján Hoffmann Tamás polgármester a Városház téri Tüdőgondozó, a Vahot utcai Védőnői Szolgálat, valamint a háziorvosi rendelők felújításáról és fejlesztéséről is beszámolt. Elhangzott, hogy a gyermekfogászati műszertámogatás keretében fogorvosi kezelőszékek, digitális röntgen és panoráma röntgen segítette az átállást a modernebb technikára. A szakrendelő idén új ultrahangos készülékre kap támogatást és a fizikoterápián is hamarosan üzembe állítanak egy többfunkciós berendezést.

Simicskó István sportért felelős államtitkár a kiemelte az egészségnapon dolgozók munkáját, melyet az újbdudaiak egészségmegőrzése érdekében végeznek. Sikeresnek nevezte a programot, amelynek az elmúlt években átlagosan ezer résztvevője volt, idén azonban már az első órában túl voltak a négyszáz regisztráción. A szűrővizsgálatokon gyerekek, középkorúak és idősek egyaránt nagy létszámban vettek részt. – Férfiak körében népszerű volt a PSA, azaz a prosztatarák szűrés, sokan vettek rész a nyaki ér ultrahangos vizsgálaton is, a harmadik legnépszerűbb vizsgálat pedig az anyajegyszűrés volt – mondta Kóti Tamás a Szent Kristóf Szakrendelő igazgatója.

A programok között évről-évre egyre nagyobb szerepet kap az egészségtudatosság. Az előadások hat különböző témára épültek; hasznos információ hangzott el többek között a gyomor és bélrendszeri betegségek megelőzéséről, a szem védelméről, a szív- és érrendszeri betegségek prevenciójáról, valamint az otthoni gyerekbalesetekről is.

H.L.LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hivatalos: elindul az 1,5 milliárd forintos EU-projekt  

Aláírták a támogatási szerződést Újbuda és az Európai Unió között, melynek eredményeként 4,3 millió euró (1,5 milliárd forint) közvetlen brüsszeli forrás érkezik Újbudára, az itt élő, alkotó és dolgozó emberek számára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.