Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Tömegeket vonzott a Szent Kristóf egészségnapja

Újbuda   |   2015, május 18 - 15:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészségnapot tartottak május 16-án a Szent Kristóf Szakrendelőben. Az érdeklődők ingyenes szűréseken, ismeretterjesztő előadásokon, bemutatókon és különböző tanácsadásokon vehettek részt.

Egy nap a testi, lelki egészségünkért címmel tartottak egészségnapot a Szent Kristóf szakrendelőben. Az esemény megnyitóján Hoffmann Tamás polgármester a Városház téri Tüdőgondozó, a Vahot utcai Védőnői Szolgálat, valamint a háziorvosi rendelők felújításáról és fejlesztéséről is beszámolt. Elhangzott, hogy a gyermekfogászati műszertámogatás keretében fogorvosi kezelőszékek, digitális röntgen és panoráma röntgen segítette az átállást a modernebb technikára. A szakrendelő idén új ultrahangos készülékre kap támogatást és a fizikoterápián is hamarosan üzembe állítanak egy többfunkciós berendezést.

Simicskó István sportért felelős államtitkár a kiemelte az egészségnapon dolgozók munkáját, melyet az újbdudaiak egészségmegőrzése érdekében végeznek. Sikeresnek nevezte a programot, amelynek az elmúlt években átlagosan ezer résztvevője volt, idén azonban már az első órában túl voltak a négyszáz regisztráción. A szűrővizsgálatokon gyerekek, középkorúak és idősek egyaránt nagy létszámban vettek részt. – Férfiak körében népszerű volt a PSA, azaz a prosztatarák szűrés, sokan vettek rész a nyaki ér ultrahangos vizsgálaton is, a harmadik legnépszerűbb vizsgálat pedig az anyajegyszűrés volt – mondta Kóti Tamás a Szent Kristóf Szakrendelő igazgatója.

A programok között évről-évre egyre nagyobb szerepet kap az egészségtudatosság. Az előadások hat különböző témára épültek; hasznos információ hangzott el többek között a gyomor és bélrendszeri betegségek megelőzéséről, a szem védelméről, a szív- és érrendszeri betegségek prevenciójáról, valamint az otthoni gyerekbalesetekről is.

H.L.LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.