Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Új biciklitámaszok, új kerékpáros koncepció

Újbuda   |   2020, november 13 - 14:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A képviselő-testület szeptemberben fogadta el Újbuda kerékpárforgalmi hálózati tervét. Ez egységes keretbe foglalja az összes biciklis fejlesztési irányt a tárolóktól a kerékpáros sztrádákig, azonnali beavatkozásoktól hosszú távon megvalósítható fejlesztésekig.

Orosz Anna alpolgármester lapunknak elmondta: tavasszal a kerület felmérte a helyiek igényeit a kerékpáros fejlesztések kapcsán, és egyértelművé vált, hogy a kerületben sok helyen van igény új kerékpártámaszokra. Ennek megfelelően idén ősszel elkezdődött az úgynevezett P-támaszok telepítése, ezekből novemberben az önkormányzat nagyjából hatvanat helyez ki szerte a kerületben. Az első ütemet 2021 első negyedévében újabb támaszok, kerékpáros szervizpontok és remélhetőleg újabb bicikliutak fogják követni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Zöld Óvoda minősítéseket  

Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek december 1-jén személyesen adták át az "Örökös Zöld Óvoda" és a "Zöld Óvoda" címet igazoló okleveleket, és az ehhez járó jutalmakat öt intézményben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.