Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Új galéria nyílt Őrmezőn

Újbuda   |   2018, október 25 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendhagyó módon, "kicsomagolva" nyilt meg a Társalgó Galéria Őrmezőn. A közösségi ház új kiállítóterének első művésze Barlai László, a Kelenvölgyi Festőiskola alapítója és tanára. 

Különleges módon adták át Újbuda legújabb galériáját az Őrmezei Közösségi Házban október 19-én. A kiállítóhely bejáratát rizspapírral csomagolták be, arra vetítették ki a Társalgó Galéria logóját. A csomagolást Szebeni Dóra, a Központ Kft. közművelődési vezetője szakította át, a megnyitón Keserű András telephelyvezető szakmai referens, a galéria ötlet- és házigazdája mondott köszöntőt.

Az első kiállító Barlai László a Kelenvölgyi Festőiskola alapítója és tanára. Képeit a festőművész Gyimesi László író-költővel feliratozta a vernisszázson. A Kelenvölgyi Festőiskola - nemrég ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját - főként szépkorúak számára nyújt egyedi, szakmai művészeti képzést.

Az új kiállítóhely, a Bartók Béla Boulevard galériáinak hangulatát idézi meg Őrmezőn, ahol művészi miliőben kávézhatnak, teázhatnak a művészetet kedvelő érdeklődők.

Barlai László kiállítása november 14-éig látható a Társalgó Galériában.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.