Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 17. kedd, Zsófia

Új művészeti és design sorozat a B32-ben

Újbuda   |   2018, április 17 - 15:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Formabontók- képzőművészet a mindennapokban címmel indít új beszélgetés-sorozatot a B32 Galéria és Kultúrtér. A beszélgetéseket Oltai Kata művészettörténész vezeti, aki a meghívott vendégek segítségével a legfrissebb képző- és iparművészeti jelenségeket és trendeket térképezi fel, elsőként Vágó Réka és Tomcsányi Dóra designerekkel.

Az április 20-án induló Formabontók beszélgetés-sorozat kifejezett célja a kortárs képző-, ipar- és fotóművészet iránti érzékenyítés, az egyes művészeti ágakon belüli irányzatok, műfajok, fogalmak és folyamatok megismertetése. Mi számít műtárgynak? Hol és hogyan találhatók meg azok az egyedi és különleges tárgyak, amelyek alig kerülnek többe a tömegtermékeknél? Mi a kreatív ipar, kik és hogyan működtetik? Melyek a világ dizájntrendjei Európában és Európán kívül? Oltai Kata és vendégei többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a havonta megrendezendő találkozások során. A vizualitás ma a mindennapjaink része, ám a kortárs művészet a széles közönség számára még mindig nehezen érthető vagy értelmezhető. Pedig a mai, élő művészet megismerése különösen fontos, hiszen egyrészt reflektál a korra, amelyben élünk, másrészt újabb és újabb megvilágításba képes helyezni a körülöttünk lévő világot. A Formabontók első eseményén a divatdizájn kerül fókuszba. A divat fogalmát sokszor a művészettől elkülönítve használjuk, pedig ugyanúgy tükrözi az adott kor társadalmi és gazdasági változásait, mint a többi kortárs műfaj. Az izgalmas kerekasztal-beszélgetés meghívott résztvevői olyan fiatal magyar tervezők lesznek, akik saját márkájukkal elismert szereplői a hazai és nemzetközi divatiparnak, ugyanakkor munkáik magas fokú művészeti értékeket is képviselnek. Szó lesz többek között a hazai és nemzetközi divatpiacról és annak átalakulásáról, trendekről, márkaépítésről, a divat és a kortárs művészet kapcsolatáról, és persze arról is, hogy mekkora kulturális szerepe van manapság a divatnak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Országos véradási akciót tartanak péntekig

Hétfőtől péntekig országos véradási akciót tart az egyik munkaerő-toborzással is foglalkozó cégcsoporttal közösen az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) - hangzott el az M1 adásában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.