Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Új programsorozat a Hadikban

Újbuda   |   2017, március 1 - 10:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Miért van ez így? címmel új kulturális programsorozatot indított Újbuda Önkormányzata és a Hadik Kávéház. Az első előadást február 27-én tartották, amelyen Leblanc Gergely balettművész mesélt pályájáról.

Mostantól ismert művészeket mutat be eddig ismeretlen oldalukról az a rendezvénysorozat, amelyet Miért van ez így? címmel tartanak a Hadikban havi rendszerességgel. Az eseményeket Földvári Péter, a Karinthy Színház munkatársa vezeti, és viszi közelebb beszélgetésein a művészeket az érdeklődőkhöz. A magánéleti kérdéseket kerülve, azt kívánja feltárni, hogy milyen utat járnak be a színészek, írók, zenészek és táncosok, amíg eljutnak a közönség és a szakma elismeréséig.
Az első meghívott Leblanc Gergely balettművész volt, akit gyerekkorában nem vonzott a tánc világa. A művészi pályára édesanyja irányította, sikereit pedig igazolják, hogy rendszeresen lép fel az operában. Állítása szerint nem tudja pontosan megmondani, hogy mikortól lett belőle igazi táncos, mivel „ez egy hosszú folyamat eredménye”. Úgy véli, igazi szakmai sikerei azok a főszerepek voltak, amelyekről fiatalként álmodott, mint például a Diótörő főszerepe. Művészként a mai napig vannak mélypontjai, sokszor elégedetlen ha visszanéz egy-egy felvételt.

A Miért van ez így? márciusi vendége Karinthy Márton, a Karinthy Színház tulajdonosa, Újbuda díszpolgára lesz.

H.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.